Hoe komt men van ongewenst urineverlies af

De dienst voor Gynaecologie van Hospital Clínica Benidorm biedt een chirurgische behandeling voor problemen van inspannings- of stressincontinentie via de TOT techniek (TOT staat voor Tensionfree Obturatorius Tape).

Deze techniek geeft een zeer goed resultaat bij personen met een inspanningsincontinentie: bij deze vorm van incontinentie verliest men urine bij het hoesten, niezen, bij het tillen van gewicht of bij een fysieke inspanning.

Deze chirurgische techniek voor inspanningsincontinentie is een eenvoudige operatie die toelaat dat de patiënt in 24 uur het ziekenhuisontslag krijgt en hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.

Deze revolutionaire procedure heeft in de afgelopen decenia de resultaten van een operatie voor inspanningsincontinentie compleet veranderd. Voorheen werden er gecompliceerde ingrepen uitgevoerd die een slecht of geen compleet resultaat hadden.

Bij deze techniek wordt een stevig bandje van kunststof hechtmateriaal geplaatst. Van de verschillende bestaande procedures is de TOT (Tensionfree Obturatorius Tape) techniek de meest populaire procedure. Bij deze operatie wordt vaginaal een stevig bandje (van kunststof hechtmateriaal, wat geen afstoting in het lichaam geeft) aangebracht. In het algemeen wordt dit met een ruggenprik of onder narcose gedaan en er zijn geen hechtingen nodig. Dit bandje vervangt de ligamenten die na de zwangerschap zijn beschadigd of zijn verouderd.

Het bandje dient als een nieuwe ligament in het lichaam en het geeft steun aan de plasbuis. De incontinentie wordt hierdoor op een natuurlijke wijze gecorrigeerd.

Het effect van deze techniek is onmiddelijk, maar het wordt alleen bij inspanningsincontinentie toegepast en het is heel belangrijk dat de patiënt gedurende de volgende maanden na de operatie geen inspanning verricht of gewicht tilt, totdat het lichaam het bandje uitzichzelf heeft vastgemaakt. Indien men de juiste voorzorgsmaatregelen neemt is het effect doelmatig en permanent.

Ziekenhuisopname van 24 uur

De dienst voor Gynaecologie van HCB biedt een gemakkelijk medisch trayect omtrent de behandeling:

1.Informatieve eerste afspraak met beoordeling, waarbij er wordt vastgesteld welk type incontinentie de patiënt heeft en of zij geschikt is voor de operatie. Daarnaast wordt er besproken over eventuele andere mogelijke behandelingen. 

2.Nadat de conclusie is te opereren, krijgt men een vooronderzoek en een gesprek met de anaesthesist. 

3.De operatie en in 24 uur ontslag uit het ziekenhuis waarna u uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten. 

4.In HCB bieden wij u een follow-up gedurende 3 maanden en de mogelijkheid om bekkenbodemspier training te doen.

 

Vijftig procent van alle vrouwen kunnen in hun leven ooit een incontinentie ervaren. Maar velen verzwijgen dit door schaamte en vinden geen nuttige oplossing. Het is van belang dat u raadpleegt bij de gynaecoloog of bij uw arts om de graad en type incontinentie die u heeft te bepalen om zo tot een goede oplossing te komen.

 

  Specialist

Dr. Javier Server Gosálvez

Nuestro equipo de atención al paciente podrá ofrecerle la información que necesite sobre este tratamiento:

Voornaam*

Achternaam

Tel. Nummer

Email*

Verzekering

Ik ga akkoord met het privacy beleid Disclaimer.*