CENTRO MÉDICO SALUS BALEARES SL benytter informasjonskapsler for å gi de som besøker våre nettsider en bedre opplevelse, og har publisert nye retningslinjer for informasjonskapsler. I disse forklares det hva informasjonskapsler er og hvordan vi bruker dem på vår nettsted.

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler er små filer bestående av en rekke bokstaver og tall, som i noen tilfeller lagres på datamaskinen din av nettserverene. Ved hjelp av dem kan eieren av nettstedet skille deg fra andre brukere. Informasjonskapsler kan ikke kjøres som en kode og inneholder ikke virus som lar oss gå inn på harddisken din. Det er dermed ikke mulig å få tilgang til informasjon på harddisken din, selv om informasjonskapsler er lagret på den.

Dette nettstedet benytter egne informasjonskapsler og informasjonskapsler fra tredjeparter for å gi en bedre brukeropplevelse og yte bedre service. Ved å gå inn på nettsidene våre eller bruke tjenestene, godtar du bruken av dem. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst.

Hvordan brukes informasjonskapslene?

Data som genereres ved hjelp av informasjonskapsler på nettsidene tilhørende CENTRO MÉDICO SALUS BALEARES SL kan benyttes til ulike formål, blant andre de følgende:

  • Absolutt påkrevd bruk: Disse informasjonskapslene er nødvendige for at du skal kunne surfe på nettsidene våre og bruke funksjonene der, samt få tilgang til sikrede områder på nettstedet, kunne legge artikler til handlelisten din og vite hvor i kjøpsprosessen du befinner deg.
  • Bruksrelatert: Informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan de besøkende benytter et nettsted, f.eks. om sider de går til oftere og om de får noen feilmeldinger. Disse informasjonskapslene brukes for å forbedre et nettsted i fremtiden, og forbedrer brukeropplevelsen og hvordan nettsidene fungerer ved å redusere tiden det tar å laste opp sidene du besøker.
  • Funksjonalitet: Disse informasjonskapslene sørger for at nettstedet kan huske handlinger du gjorde da du besøkte det, slik som brukernavn eller språk, og forbedrer brukeropplevelsen. De gjør at nettsidene gir et helhetlig inntrykk og garanterer din sikkerhet når du starter en ny økt.
  • Fokusering og reklame: Disse informasjonskapslene benyttes for å levere det innholdet som er mest relevant for deg og dine interesser.

Vi tillater ikke at tredjeparter annonserer på våre nettsider, men vi kan ikke kontrollere annonsører som av leverandørene av Internettjenester tillates å annonsere mens du surfer på nettet.

 

 

Typer informasjonskapsler som brukes

 

Dette nettstedet benytter seg av både midlertidige (per økt) og permanente informasjonskapsler. De midlertidige informasjonskapslene lagrer kun informasjon om brukeren mens denne er inne på nettstedet, mens de permanente informasjonskapslene lagrer opplysningene i terminalen for at de skal kunne brukes i mer enn én økt.

 

Avhengig av formålet med å behandle opplysninger som er samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler, kan nettstedet bruke:

 

Tekniske informasjonskapsler

Dette er informasjonskapsler som lar brukere surfe på et nettsted eller i en applikasjon og benytte seg av de ulike valgmulighetene eller tjenestene som finnes der. F.eks. kontrollere trafikk og overføring av data, identifisere en økt, gi tilgang til deler av nettsiden med begrenset adgang, huske elementene i en bestilling, utføre forespørsel om registerering eller deltakelse i et arrangement, benytte sikkerhetselementer mens surfingen pågår og lagre innhold for å spille av video eller lydopptak.

 

Informasjonskapsler for individuell tilpasning

Dette er informasjonskapsler som sørger for at enkelte generelle innstillinger er gjort på forhånd, enten forhåndsinnstilt i terminalen eller definert av brukeren selv. F.eks. språk, hvilken type nettleser som brukes, utformingen av det valgte innholdet, hvor terminalen geografisk sett befinner seg, og regionale innstillinger der tjenesten benyttes.

 

Informasjonskapsler for reklameformål

Disse informasjonskapslene brukes til å administrere plassen som er satt av til reklame på nettsiden eller i applikasjonen tjenesten ytes fra. Med disse kan man tilpasse innholdet i reklamen som vises for at denne skal være relevant for brukeren og for å ikke vise annonser som brukeren allerede har sett.

 

Informasjonskapsler for statistisk analyse

Disse informasjonskapslene brukes til å følge og analysere brukernes adferd på nettsidene. Informasjonen som samles inn ved hjelp av denne typen informasjonskapsler brukes til å måle aktiviteten på nettsider, applikasjon eller plattform og til å utarbeide profiler for surfingen brukerne gjør der, med det formål å forbedre tjenesten ved hjelp av disse opplysningene om bruken.

 

Informasjonskapsler fra tredjeparter

På noen nettsider kan man installere informasjonskapsler fra tredjeparter for å kunne administrere og forbedre tjenestene som tilbys. F.eks. statistiske tjenester fra Google Analytics.

 

Informasjonskapsler som brukes

 

Eier av informasjonskapsel Navn Formål Type Varighet
Google Analytics __utma Denne informasjonskapselen opprettes vanligvis under det første besøket. Om informasjonskapselen fjernes manuelt, vil den opprettes igjen ved neste besøk med en ny ID. I de fleste tilfeller brukes denne informasjonskapselen til å identifisere enkeltbrukere av nettstedet vårt, og den oppdateres for hver side som vises. Tredjeparter 2 år
Google Analytics __utmb Denne informasjonskapselen brukes til å opprette og opprettholde en brukerøkt på nettstedet vårt. Når en bruker besøker en side på nettstedet vårt, vil Google Analytics’ kode forsøke å oppdatere informasjonskapselen. Tredjeparter 30 minutter
Google Analytics __utmc Denne informasjonskapselen fungerer sammen med __utmb-kapselen for å avgjøre om en ny brukerøkt bør startes. I dag brukes den ikke, men den vises her for å sikre tilbakevirkende kompatibilitet med kodene theurchin.js og ga.js. Informasjonskapsel per økt. Tredjeparter 0 minutter
Google Analytics __utmt Denne informasjonskapselen er vanligvis ikke til stede om du ikke bruker valget «setVar()» i Google Analytics’ kode. Informasjonskapselen __utmt gir opplysningene over til setVar()-metoden, som oppretter et eget segment for brukerne. Tredjeparter 2 år
Google Analytics __utmz Lagrer informasjon om referanser brukeren har benyttet for å komme til nettstedet, enten direkte, via en lenke, et søk på nettet, en reklamekampanje eller via e-post. Kalkulerer trafikken som kommer fra søkemotorer på nettet, reklamekampanjer og surfing på nettsidene våre. Tredjeparter 6 måneder

 
Administrasjon av informasjonskapslene
Brukeren har muligheten til å tillate, blokkere eller fjerne informasjonskapsler installert på hans/hennes utstyr, ved hjelp av de valgmulighetene nettleseren installert på terminalen gir:

 

For å endre tillatelser i forbindelse med informasjonskapsler i nettleseren Google Chrome:

 

– Klikk i menyen på verktøylinjen.

– Velg Konfigurasjon.

– Klikk Vis avanserte valg.

– I området «Personvern», klikk på knappen Konfigurasjon av innhold.

– I området «Informasjonskapsler» kan man konfigurere de ulike valgene.

 

 

For å endre tillatelser i forbindelse med informasjonskapsler i nettleseren Mozilla Firefox:

 

– I den øverste delen av Firefox-vinduet, klikk Verktøy-menyen.

– Velg Alternativer.

– Velg panelet Personvern.

– Under valget Firefox kan du velge Bruk en personlig konfigurering av historikken for å konfigurere innstillingene.

 

Mer informasjon om Mozilla Firefox.

 

For å endre tillatelser i forbindelse med informasjonskapsler i nettleseren Internet Explorer 9:

 

– I den øverste delen av Internet Explorer-vinduet, klikk Verktøy-menyen.

– Velg fanen Sikkerhet og velg så Slett leserlogg for å fjerne informasjonskapslene. Merk boksen «Informasjonskapsler» og klikk så Slett.

– Velg fanen Sikkerhet og bruk Konfigurasjon til å flytte glidebryteren helt opp slik at alle informasjonskapsler blokkeres, eller helt ned for å tillate alle informasjonskapsler. Etter dette, klikk OK.

 

Mer informasjon om Internet Explorer 9.

 

Mer informasjon om innstillinger for informasjonskapsler er tilgjengelig i «Hjelp»-funksjonen i nettleseren din, eller gå til www.aboutcookies.org som gir detaljerte opplysninger om hvordan informasjonskapsler fungerer i de mest populære nettleserne.

 

I noen nettlesere kan man sette opp spesifikke regler for å kunne administrere informasjonskapsler per nettside, hvilket gir en mer nøyaktig kontroll over personvernet. Dette betyr at man kan deaktivere informasjonskapsler fra alle nettsider unntatt de man stoler på.