Podologiteamet er spesialister på fotkirurgi og ledes av Rubén Lorca og Luis Miguel Martí. De sørger for levering av spesialtjenestene innenfor fotkirurgi ved Hospital Clínica Benidorm, og hjelper pasientene med å løse de vanligste og mest plagsomme fotproblemene.

Vårt spesialistteam «Fotkirurgi. Martí og Lorca» skiller seg fra andre fotspesialister i at de er spesialister på minimal invasiv fotkirurgi som omfatter en rekke kirurgiske teknikker som gir svært gode resultater med små snitt gjennom huden.

Doctores Marti y Lorca en Hospital Clinica Benidorm

De fremste fordelene ved minimal invasiv fotkirurgi som Rubén Lorca og Luis Miguel Martí utfører ved Hospital Clínica Benidorm, er:

  • Den minste skade på strukturer som hud, muskel, sener og leddbånd vil ha en rask og SMERTEFRI helbredelse..
  • Det blir kun brukt lokalbedøvelse, så pasienten kan selv GÅ HJEM uten behov for krykker eller stokk..
  • Disse teknikkene gir pasienten en ENDELIG LØSNING; både estetisk og patologisk..
Behandlingsformer

De vanligste problemene som behandles ved Martí y Lorcas fotkirurgiavdeling er:

Inngrodd tånegl (neglkirurgi)

Unguis incarnatus, vanligvis kalt «inngrodd tånegl», er en ganske vanlig lidelse som består i at neglen vokser inn i huden på en av sidene av neglen, der det at neglen presses inn i mykvevet kan gi smerter, infeksjon og i noen tilfeller betennelse.

Den endelige løsningen på problemet er et lite inngrep uten å skjære i huden, der roten fjernes på den delen av neglen som er skyld i problemet.

Liktorner (forhorninger av hud på tær)

Forhorning av huden på tærne, populært kjent som liktorner, er en smertefull type hudfortykkelse som opptrer på tærne. Grunnen er at knoklene i tåleddene (falangene) står ut og gjør at tåhuden hele tiden gnisser mot andre tær eller sko, hvilket gjør at disse hudskadene oppstår.

Clavo (Helomas Interdigitales)

Den endelige løsningen på problemet er et liten avfiling av den delen av knokkelen som står ut, hvilket gjøres ved et lite snitt (1-2 mm).

Deformerte tær (klotær, hammertær, klubbetær, oppadstående eller nedadstående)

Disse tåmisdannelsene fører til smerte og forhorninger av huden på grunn av gnisninger og trykk fra skoene.

Dedos en garra

Den endelige løsningen er kirurgi for å rette på stillingen til tåen det er snakk om, som gjøres ved små snitt i huden. Med denne spesielle teknikken korrigerer man tåen som ønsket og blir kvitt smertene.

Ilker (Hallux Adductus Valgus)

De såkalte «ilkene» er misdannelser som oppstår når stortåen kommer ut av stilling, og de ledsages av at knokkelen på siden av tåen stikker ut, hvilket kan være svært smertefullt på grunn av press fra sko. Denne lidelsen kan også oppstå i lilletåen.

Hallux Valgus pre y post

Den endelige løsningen er et kirurgisk inngrep med en avfiling av knokkelen som stikker ut og endring av stortåens stilling.

Metatarsal omstilling

Metatarsalgi gir smerte under foten på grunn av trykket mellomfotsknoklene får på seg når fotstillingen ikke er riktig, og kan gi hardheter og forhorninger av huden under foten.

Den endelige løsningen er kirurgi for å endre mellomfotknoklenes stilling slik at de ikke må utholde mer trykk enn nødvendig.

«Hælspore» og «plantarfascitt»

Plantarfascitt er et fibret vev under foten som kommer fra hælsporen (beinet i hælen) og vokser fremover. Overbelastning kan føre til betennelse, dannelse av en hælspore og smerter i hælen.

Den endelige løsningen når konservative behandlinger ikke virker, vil være et lite snitt (2-3 mm) i hælen, gjennom dette snittet gjør man en faskiotomi (fjerner en del av fascien) og filer ned hælsporen.

Fotkirurgiteknikker

For å behandle disse misdannelsene og sykdommene i føttene benyttes minimalt invasive kirurgiske teknikker («MinimalInvasiveSurgery») via snitt i huden som er mellom 1 og 4 mm lange og gjøres med lokalbedøvelse. Dermed kan pasienten gå på bena etter inngrepet, med minimale eller ingen postoperative smerter, kun med hjelp av den svakeste typen smertestillende midler (paracet eller ibuprofen) de første timene.

 

I disse snittene innfører man spesielle instrumenter for denne typen kirurgi, som består av freser og små filer som brukes til å file ned overflaten på knoklene og utføre den korrigerende osteotomien (uten osteosyntesemateriale) som er nødvendig for å korrigere misdannelsen.

 

Disse kirurgiske inngrepene gjøres med radiologisk kontroll med billedforsterker, slik at man på stedet kan kontrollere korreksjonene mens de utføres.

 

Metodene som brukes skader ikke leddenes nerver, vaskulære strukturer, kapselstruktur eller leddbånd, siden man ikke skjærer dem opp.

 

Den store fordelen er at man ikke må bruke osteosyntesemateriale for å fiksere den utførte osteotomien. Mykdelene i seg selv, bandasjen og de spesielle skoene som brukes etter inngrepet, vil sørge for at alt holdes på riktig plass på en effektiv og trygg måte.

Spesialister

 Fotkirurgi

Luis Miguel Martí Martínez

Rubén Lorca Gutiérrez

Luis Guerra