Het podologie team bestaande uit Rubén Lorca en Luis Miguel Martí, gespecialiseerd in voetchirurgie zorgt voor de Afdeling Voetchirurgie binnen Hospital Clínica Benidorm en helpt patiënten met alledaagse voetklachten

Het deskundig team van “Voetchirurgie Martí y Lorca” onderscheidt zich tussen andere voetartsen dankzij het specialisme Minimaal Invasieve Voetchirurgie. Dit houdt verschillende operatie technieken in met behulp van micro-incisies en uitstekende resultaten

Doctores Marti y Lorca en Hospital Clinica Benidorm

De grootste voordelen van Minimaal Invasieve Voetchirurgie die Rubén Lorca en Luis Miguel Martí in Hospital Clínica Benidorm uitvoeren zijn:

  • Snel en PIJNLOOS herstel door minimale schade in structuren zoals huid, spier, ligamenten, pezen te veroorzaken
  • Er wordt alleen lokale verdoving toegediend waardoor de patiënt na de operatie LOPEND NAAR HUIS KAN GAAN zonder krukken of wandelstok.
  • Deze technieken bieden een DEFINITIEVE OPLOSSING aan; zowel esthetisch als pathologisch.
Behandelingen

De meest frequente problemen waar de afdeling “Voetchirurgie Martí en Lorca” voor zorgt zijn:

Ingegroeide Teennagel (Chirurgie behandeling)

De onychocryptosis of ingegroeide teennagel is een veelvoorkomende aandoening wanneer een randje van de nagel de huid het vlees binnen dringt. Dit veroorzaakt pijn en vaak een ontsteking.

De definitieve oplossing is een kleine chirurgische behandeling zonder incisies in de huid en waarbij het kleine stukje nagel dat de kwaal veroorzaakt verwijderd wordt.

Eksterogen

Een likdoorn of de ook genoemde eksteroog is een pijnlijk eeltplek dat op de tenen verschijnt. De oorsprong bevindt zich vaak doordat de botten van de tenen (teenkootje) verhoogd zijn en er continu wrijving en druk op de huid is waardoor er dermisletsels ontstaan.

Clavo (Helomas Interdigitales)

De definitieve oplossing is de verhoogde botten te vijlen met behulp van een micro incisie (1-2mm).

Teenmisvormingen (“Klauwtenen”, “Hamertenen”, “Mallet tenen”, “exostose”)

Deze misvormingen van de kleine teen kunnen pijn en eeltplekken veroorzaken door het wrijven en de druk van de schoenen.

Dedos en garra

De definitieve oplossing is een chirurgie om de teen weer op lijn te brengen met behulp van kleine incisies. Met deze techniek worden de tenen gecorrigeerd en verwijderd de pijn.

Bunion (Hallux Adductus Valgus)

Een bunion is een botvervorming van de grote teen waardoor een bult ontstaat en deze aan de zijkant uitsteekt. Meestal is het zeer pijnlijk vanwege het wrijven van de schoen. Deze aandoening kan ook op de kleine teen ontstaan en dan heet het “Tailor’s Bunion”.

Hallux Valgus pre y post

De definitieve oplossing is een chirurgische behandeling waarin het bot wordt gevijld en de grote teen op een lijn gebracht.

Metatarsalgie

De metatarsalgie veroorzaakt pijn op de voetzool door de overbelasting van de middenvoetsbeentjes wanneer de voet niet goed op de grond wordt gesteund. Het kan hardheid en likdoorns op de voetzool veroorzaken

De definitieve oplossing is een chirurgische behandeling om de middenvoetsbeentjes weer op een lijn te brengen om te voorkomen dat het niet meer overbelast wordt.

Calcaneursspoor en Fasciitis Plantaris

De fascie plantaris is een bindweefselband onder de voetzool en dat vanuit de hielbeen naar voren doorloopt. De overbelasting hiervan kan een ontsteking veroorzaken, een hielspoor of hielpijn.

De definitieve oplossing, als traditionele behandelingen falen is een chirurgische behandeling nodig door een kleine incisie (2-3mm) in de hiel te maken en hierdoor een fasciotomie (gedeeltelijke insnijding van de fascie) uitvoeren en de hiel frezen.

Voetchirurgie technieken

Om al deze misvormingen en voetaandoeningen te kunnen behandelen worden en minimaal invasieve chirurgie technieken gebruikt. De incisies zijn meestal tussen de 1 en 4mm onder lokale verdoving. Dit biedt de patiënt de mogelijkheid aan om na de interventie lopend te verlaten en weinig of géén pijn na de operatie. Indien er pijn is wordt dit behandeld met milde medicatie (paracetamol of ibuprofen).

Door de kleine incisies worden nodige instrumenten voor dit soort operaties inbracht. Deze bestaan uit kleine vijltjes en chirurgische frezen om de botten te kunnen herstructureren en corrigerende osteotomieën op de misvormingen (zonder osteosynthese materialen) uitvoeren.

Deze chirurgische ingrepen worden met de beeldversterker van de röntgenstraling gecontroleerd.

Dankzij de gebruikte technieken behouden wij de structuren van het zenuw- bewegingsstelsel, gewrichtsbanden en ligamenten gezien er geen dissecties plaatsvinden.

Het grootste voordeel is dat er geen behoefte is aan het gebruik van osteosynthese materiaal. De zachte delen, de bandages en postchirurgisch schoeisel zorgen voor een effectief en veilig herstel.

Specialisten

 Fotterapeut

Luis Miguel Martí Martínez

Rubén Lorca Gutiérrez

Luis Guerra